Image

Cursuri acreditate de lucru in spatii inchise

EolicaTS este acreditata sa organizeze si sa instruiasca utilizatori pentru siguranta lucrului in spatii inchise.

Cu o bogata experienta in lucru la inaltime si spatii inchise, EolicaTS este un punct de reper pe piata serviciilor de training pentru acest tip de activitate. Serviciile noastre sunt validate de toate firmele de profil dar si de partenerii cu care colaboram de peste 10 ani, iar, rezultatele obtinute sunt cele care ne recomanda.

 

Cand spunem spatii inchise, ne referim la orice punct de acces inchis, unde nu se poate cobori sau urca decat cu ajutorul unei scari fixe sau mobile, ori, cu ajutorul corzilor de alpinism.

Spre deosebire de cursurile de lucru la inaltime, acest tip de curs vine cu informatii noi, informatii care sunt un plus fata de lucrul la inaltime, deoarece are in componenta lui mai multi factori de care utilizatorul trebuie sa tina cont chiar inainte de a incepe lucrul efectiv.

 

Echipamentul individual de protectie este obligatoriu atunci cand are loc o interventie intr-un spatiu inchis, iar, in plus, sunt folosite si echipamente personalizate pentru acest tip de serviciu si au caracteristici speciale. 

Toate echipamentele folosite atat la lucrul la inaltime cat si pentru salvari de la inaltime fac parte din portofoliul de echipamente pus la dispozitie de catre EolicaTS.    

In timpul acestui curs se vor prezenta toti pasii pe care utilizatorii sunt obligati sa ii urmeze pentru a evita orice incident, iar aici putem mentiona doar o parte din aceste repere:

 • Permisul de lucru

  Obtinerea unui permis de lucru pentru activitatea pe care urmeaza sa o realizam in conditii de siguranta deplina.

 • Izolare factori de risc

  Confirmarea ca factorii de risc prezenti sunt cunoscuti, iar daca exista surse de energie electrica, acestea sunt izolate corespunzator.

 • Atmosfera respirabila

  Confirmarea ca atmosfera din interiorul spatiului de lucru inchis este respirabila si este monitorizata permanent.

 • Surse oxigen

  Asigurarea unei surse alternative de oxigen pentru respiratie sau masca de gaze omologata pentru activitatea intreprinsa.

 • Sistem retractabil vinci

  Folosirea sau asigurarea existentei unui sistem care permite atat coborarea cat si ridicarea utilizatorului (tripod, trepied cu vinci)

 • Asigurarea perimetrala

  Marcarea perimetrala si/sau imprejmuirea locului unde se realizeaza operatiunea de lucru in spatiu inchis.

 • Plan de salvare

  Realizarea unui plan de salvare din spatiul inchis, personalizat pentru situatia in care un eveniment neprevazut intervine.

Acestea sunt doar o parte din reperele ce vor fi prezentate si detaliate in timpul unui astfel de curs de lucru in spatii inchise, plus exercitii practice, unde cursantii vor experimenta efectiv cum se lucreaza corect si in siguranta in spatii inchise. Instruirea se poate face atat la beneficiar, cat si la centrele partenere din toata Europa.

 

Toti instructorii EolicaTS pusi la dispozitie, vin cu o experienta insemnata intr-o mare varietate de aplicatii, cei mai multi dintre ei fiind membri în organizatii care se ocupa cu salvarea si evacuarea persoanelor de la inaltime sau spatii inchise.

Acest fapt garanteaza, inca o data, nivelul ridicat al cursurilor si atelierelor de lucru bazate pe experienta echipei de ingineri si tehnicieni acreditati EolicaTS.

 

Daca si pentru tine siguranta este o prioritate, atunci esti unde trebuie.