Image

  Lasa-ne datele de contact

  Te vom contacta in cel mai scurt timp!


  IT Support Services

  Sisteme de linia vietii verticale

       Cresterea continua a cererilor privind instalarea unor sisteme de protectie pe scari fixe verticale in vederea evitarii caderii, cu sau fara cusca de protectie, vine ca urmare a constientizarii pericolului existent in timpul accesului pe aceste scari. Pe parcursul discutiilor prealabile instalarii, cele mai multe intrebari se invart in jurul tipului de sistem de protectie ales.

  Sunt doua variante de sisteme de protectie ce se pot monta pe scarile fixe de acces:

  • Sistemul de linia vietii pe cablu
  • Sistemul de protectie cu opritor retractabil

  Sistemul de linia vietii pe cablu

       Sistemul de linia vietii prin cablu, consta in instalarea unui cablu din otel galvanizat sau inox, ancorat de structura de rezistenta a scarii prin intermediul unor conectori. Acest sistem va avea in dotare disipator de soc si intinzator.

  Pentru utilizare este necesara achizitionarea si folosirea unui blocator de cadere – un mic dispozitiv care se prinde de centura utilizatorului si se conecteaza pe cablul sistemului de linia vietii.

  La urcare si coborare, blocatorul va glisa in sus si in jos pe cablu; in cazul unei caderi a utilizatorului, acesta se va bloca si va opri caderea.

   

  Blocator de cadere de la inaltime - eolicats.ro

   

  Operarea acestui sistem presupune ca utilizatorul sa aiba in dotare un mijloc de legatura cu amortizor de soc, deoarece la capatul superior al scarii, deconectarea de sistem se face in timp ce utilizatorul este inca in zona cu pericol de cadere.

  Inainte de deconectarea din sistem, tehnicianul se va lega cu mijlocul de legatura de o structura aflata in apropiere (poate fi structura de rezistenta a scarii).

  Dupa ce a ajuns intr-o zona sigura, se va deconecta si de la structura. ATENTIE: treptele si colivia scarii nu sunt structuri de rezistenta.

   

  O alternativa a sistemului pe cablu il reprezinta sistemul pe sina. Acesta are avantajul ca poate fi folosit ca suport pentru pozitionarea/ suspendarea utilizatorului; acest avantaj este compensat de pretul semnificativ mai mare.

   

  Sisteme de protectie pe scari fixe verticale

  Sistemul de linia vietii cu opritor retractabil

       Al doilea tip de sistem este cel compus dintr-un opritor retractabil instalat la partea superioara a scarii printr-o ancora omologata.

   

  Opritor retractabil pe scara incendiu

  O cordelina se va lega de carligul opritorului; al doilea capat al cordelinei va fi legat de partea inferioara a scarii.       Pentru utilizare, se va trage de cordelina pentru coborarea carligului, care va fi conectat la ochetul frontal/ dorsal al centurii, dupa care se va incepe urcarea. Odata ajuns la capatul superior al scarii, utilizatorul va pasi in afara zonei de pericol, dupa care se va deconecta.

  Avantaje ale sistemelor pe cablu:

  • Se pot instala pe cladiri si constructii foarte inalte – turnuri, cosuri de fum, turbine eoliene, neavand o limita de lungime;
  • Unii producatori au sisteme ce se pot instala si pe scari formate din mai multe segmente, cu platforme de odihna intre ele, astfel ca nu este necesara intreruperea urcarii in dreptul platformei pentru desprindere/reprindere in sistem;
  • Se pot folosi in medii cu mult praf, aceste sisteme neavand parti in miscare ce pot fi blocate/ deteriorare de praf sau impuritati;
  • Durata mare de viata.

  Avantaje ale sistemului cu opritor retractabil:

  • Pe distante de urcare scurte (5–6 metri), operarea este mai facila, deoarece nu este necesara introducerea/ scoaterea de pe cablu a blocatorului; in plus, la capatul superior, nu este necesara nicio manevra suplimentara de asigurare;
  • Nu necesita investitie suplimentara: la sistemul pe cablu, pentru fiecare operator simultan al sistemului, este necesara achizitionarea unui blocator;
  • Depozitarea/ pastrarea blocatoarelor poate prezenta un dezavantaj in cazul sistemelor pe cablu daca facilitatile beneficiarului se intind pe o suprafata foarte mare, iar utilizatorii sunt suficient de comozi sa nu se deplaseze pana in locul in care sunt amplasate blocatoarele;
  • Pretul este mai mic decat in cazul sistemelor pe cablu.

       Pentru a beneficia de avantajele sistemelor, este important ca in faza de discutii dintre beneficiar si tehnicienii Eolica TS, sa se identifice toti parametrii; astfel, incat la final sa avem o solutie adecvata proiectului dumneavoastra.

  divider

  Competitivitate

  Competitivitate

  Atunci cand colaborezi cu EolicaTS stii ca vei primi cea mai buna oferta raportata la performanta versus costuri finale.

  Performanta

  Performanta

  Toate sistemele pe care le montam sunt creeate pentru a garanta siguranta celor care lucreaza la inaltime fara a ingreuna munca utilizatorilor