Image

Echipamente individuale de protectie impotriva caderii

Centuri complexe de protectie

Centura complexă de siguranta tip ham pentru alpinism utilitar este un echipament individual de protectie special proiectat pentru lucru la înălțime la fațade, pereți verticali, în situații de urgență, de coborâre, de salvare etc. Centura este recomandată în deplasarea lungă verticală sau pe plan înclinat pentru lucru în poziție suspendată. Centurile sunt clasificate in mai multe grupe de produse aastfel incat sa asigure o plaja cat mai larga de utilizari in ceea ce priveste siguranta lucrului la inaltime. Centurile de protectie pentru lucru la inaltime sunt create pentru a fi de un real ajutor celor care le folosesc, de aceea este bine ca aceasta centura sa fie aleasa potrivit pentru fiecare utilizator in parte, mai ales ca exista un nivel mare de complexitate iar pretul creste pe masura ce functiile acesteia sunt adaugate astfel ca mai bine stim scopul acestei centuri decat raportarea la factorul pret din ecuatie.
ALPINIST EOLICA MONTARE LINIA VIETII ACOPERIS

Tipuri uzuale de centuri protectie

Alpinism utilitar industrial - Eolicats.ro

Centuri simple de protectie

Centurile sau hamurile simple nu inseamna ca sunt de o calitate slaba, simplitatea lor consta in usurinta in folosire combinata cu scopul unde acest ham este folosit.

Indiferent de complexitatea unei centuri, scopul acesteia este sa salveze vieti, astfel ca nu putem face rabat de la calitate.

Centurile simple sunt de obicei folosite de catre utilizatori care le folosesc ocazional, pentru a se ancora de structuri de rezistenta, de linia vietii permanenta sau temporara pentru a lucra la inaltime dintr-o nacela sau de pe schela, acest ham avand rolul de a asigura un grad de protectie sporit utilizatorului.

Centura complexa KRATOS FA1010600

Centuri complexe cu pozitionare

Centurile complexe pentru lucrul la inaltime mai sunt denumite si hamuri, insa indiferent de numele acestora acestea sunt mai confortabile si au si optiuni ce pot fi adaugate, cum ar fi accesorii pentru pozitionarea exacta in locul unde se doreste interventia, cat si altele.

Aceste centuri complexe sunt de obicei combinate cu accesorii de pozitionare care pot fi fixe pe centura sau detasabile.

Indiferent insa de modelul acestor centuri, siguranta si usurinta in utilizare este asigurata in permanenta.

Centura complexa EOLICATS.RO g-1132-w_s - eolicats.ro

Centuri complexe cu pozitionare si suspensie

Centuri complexe pentru alpinisti industriali, hamuri de inalta performanta, confortabile si ergonomice, care au fost concepute pentru a gazdui dispozitivele de coborare pentru accesul cu franghie sau utilizarea dispozitivelor de oprire a caderii.

De asemenea acestora li se pot adauga si bancute/scaune speciale ceea ce permite utilizatorului sa stea in suspensie foarte comfortabil pentru mult timp.

Ochiurile de poziționare laterale permit, de asemenea, utilizarea unor franghii suplimentare de prindere si pozitionare.

Centura complexa SKYLOTEC -1153_s_01 - eolicats.ro

Accesorii pentru centuri de protectie

Centurilor sau hamurilor impotriva caderii de la inaltime le putem adauga un numar foarte mare de accesorii care ne pot face lucru la inaltime mai placut, mai de lunga durata, mai sigur, toate aceste acesorii putand fi configurate in functie de nevoile lucratorului la inaltime.

Se pot adauga cosuri pentru scule, dispozitive extensibile, carlige de ancorare, cutite speciale, diverse suporturi, etc.

Bancuta optionala pentru alpinisti SKYLOTEC g-0208_s_01 - eolicats.ro

Mijloace de legatura

Mijloacele de legatura (cunoscute și sub denumirile de franghii sau cordoane de siguranta) sunt componente ale sistemelor de protectie împotriva caderii (sisteme de lucru la inaltime).

Standardul acestor mijloace de legatura este reprezentat de faptul ca acestea trebuie sa aiba o lungime maximă desfasurata de 2 metri.

Reglarea lungimii acestora se face astfel incat, dupa petrecerea peste elementul de constructie (stalp, cheson, profil metalic, grinda), distanța dintre bustul tehnicianului și elementul de constructie sa fie exact cat se doreste.

Mijloace-de-legatura-Eolicats.ro

Tipuri uzuale mijloace de legatura

Mijloc de legatura simplu cu 1 carlig

Mijloacele de legatura simple, prevazute cu 1 carlig sunt mijjloace de legatura care va permit miscarea in orice directie in timp ce lucrul se desfasoara pe o platforma solida. Aceste mijloace de legatura sunt prevazute cu absorbitoare de soc care reduc orice soc datorat unei caderi accidentale. Utilizarea acestor mijloace de legatura se va face prin prinderea carabinei de siguranta de ochetul (A) cu care este prevazut orice centura simpla sau complexa din FATA sau din SPATE in functie de dorinta si alegerea utilizatorului. Mijlocul de legatura NU se va prinde niciodata de centura de siguranata din lateral deoarece in urma unui soc, indiferent cata forta va prelua absorbitorul de soc, o parte din acesta va fi preluat de catre utilizator provocand ranirea acestuia.

Mijloc de legatura simplu FA3052210 - Eolicats.ro

Mijloc de legatura in Y cu 2 carlige

Mijloc de legatura in Y cu 2 carlige sunt mijloace de legatura care va permit miscarea in orice directie in timp ce lucrul se desfasoara pe o platforma solida. Aceste mijloace de legatura sunt prevazute cu absorbitoare de soc care reduc orice soc datorat unei caderi accidentale, adaugand in plus utilzatorului un carlig suplimentar care ii va adauga un plus de siguranta daca este folosit si ancorat corespunzator, de preferat dintr-un alt punct decat primul carlig de legatura. Aceste mijloace de legatura pot fi cu banda textila sau cu coarda textila. Utilizarea acestor mijloace de legatura se va face prin prinderea carabinei de siguranta de ochetul (O) cu care este prevazut orice centura simpla sau complexa din FATA sau din SPATE in functie de dorinta si alegerea utilizatorului. Mijlocul de legatura NU se va ANCORA niciodata pe centura de siguranta (brau) demochetii de pozitionare in lateral deoarece in urma unui soc, indiferent cata forta va prelua absorbitorul de soc, o parte din acesta va fi preluat de catre utilizator provocand ranirea acestuia.

Mijloc de legatura in Y SKYSAFE PRO FLEX Y - eolicats.ro

Mijloc de legatura cu amortizor retractabil

Mijlocul de legatura in Y cu 2 carlige si amortizor retractabil este un mijloc de legatura care va permite miscarea in orice directie in timp ce lucrul se desfasoara pe o platforma solida acesta ininzandu-se in functie de miscarile utilizatorului si retragandu-se oricand acest lucru este permis.
Aceste mijloace de legatura sunt prevazute cu absorbitoare de soc retractabile care reduce socul datorat unei caderi accidentale, acesta fiind activat la orice tragere sau miscare mai brusca a utilizatorului, exact ca o centura de siguranta auto.
Acest mijloc de legatura este foarte eficient daca este folosit si ancorat corespunzator, de preferat in puncte diferite de legatura ale carligelor, iar daca nu se poate unul din carlige va sta ancorat de centura utilizatorului.
Mijloacele de legatura cu amortizor retractabil sunt dispozituive cu banda textila pentru a usura revenirea benzii in sistem dupa fievcare utilizare, indiferent de durata utilizarii intr-o lucrare.
Utilizarea acestor mijloace de legatura se va face prin prinderea carabinei de siguranta de ochetul (O) cu care este prevazut orice centura simpla sau complexa din FATA sau din SPATE in functie de dorinta si alegerea utilizatorului.
Mijlocul de legatura NU se va prinde niciodata de centura de siguranata din lateral deoarece in urma unui soc, indiferent de cat de multa forta va prelua absorbitorul de soc, o parte din acesta va fi preluat si de catre utilizator provocand ranirea acestuia.
Mai jos avem un exemplu de mijloc de legatura cu 2 carlige si amortizor retractabil, insa varietatea acestora este foarte mare, scopul final ramanand neschimbat.

Mijloc de legatura in Y cu absorbitor retractabil FA3082015 - eolicats.ro

Accesorii pentru mijloace de legatura

Mijloacelor de legatura pentru lucrul la inaltime le putem adauga un numar foarte mare de accesorii care ne pot face lucru la inaltime mai placut, mai de lunga durata, mai sigur, toate aceste acesorii putand fi configurate in functie de nevoile lucratorului la inaltime.
Putem adauga carabine cu inchidere rapida, cu filet sau sistem special de inchidere, carlige noi sau carlige speciale cum ar fi cele pentru lucrul in domeniul electric unde curentul electrostatic devine o problema.
Se pot adauga cosuri pentru scule, dispozitive extensibile, carlige de ancorare, cutite speciale, diverse suporturi, etc.

Conectori - eolicats.ro

Opritoare retractabile

Opritoarele de cadere retractabile sunt echipamente de protectie impotriva caderii și se pot monta pe elemente rigide pozitionate deasupra zonei de lucru.

Opritoarele de cadere sunt utilizate impreuna cu absorbitoarele de energie, care au rolul de a prelua și descarca energia cinetica rezultata in urma unei caderi de la inaltime.

Opritoarele de cadere retractabile sunt de doua feluri, respectiv cu chinga sau cablu de otel.

O categorie aparte o reprezinta dispozitivele retractabile de salvare Milan pentru salvari de la inaltime.

 

 

Tipuri uzuale de opritoare retractabile

Retractabile - eolicats.ro

Opritor retractabil cu chinga textila

Opritoarele de cadere retractabile cu chinga sunt opritoare care au o greutate mai redusa decat cele cu cablu metalic. Acestea au insa lungimi mai mici in desfasurare ceea ce le face foarte utile atunci cand utilizatorul isi desfasoara activitatea pe suprafete restranse. Aceste echipamente de protecție impotriva caderii pot fi mobile in sensul ca utilizatorul il va muta oriunde isi desfasoara activitatea sau se pot monta/asigura pe elemente rigide de ancorare pozitionate deasupra zonei de lucru, sau pe sisteme de linia vietii. Utilizatorul va folosi opritoarele de cadere impreuna cu absorbitoarele de energie, acestea din urma avand rolul de a prelua si descarca energia cinetica rezultata in urma unei caderi accidentale de la inaltime.

Retractabil cu chinga sintetica - eolicats.ro

Opritor retractabil cu cablu otel

Opritoarele de cadere retractabile cu cablu din otel sunt opritoare care au capacitatea de a oferi utilizatorului o arie mult mai mare de acoperire printr-un cablu care poate ajunge la mai mult de 30 metri.

Anumite opritoarele de cadere retractabile, cu cablu de otel pot fi de asemenea certificate si daca in jur se lucreaza cu foc deschis, sau in medii corozive iar acest lucru este imperios necesar in anumite circumstante unde acest lucru poate compromite alte elemente de siguranta.
Important in achizitia oricarui echipament de lucru la inaltime sa se stie exact scopul pentru care acesta este destinat si sa se foloseasca intocmai.
Aceste echipamente de protecțtie impotriva caderii pot fi mobile in sensul ca utilizatorul il va muta oriunde isi desfasoara activitatea sau se pot monta/asigura pe elemente rigide de ancorare pozitionate deasupra zonei de lucru, sau pe sisteme de linia vietii.
O conditie obligatorie spunem noi la Eolica este ca aceste opritoare de cadere sa fie utilizate impreuna cu absorbitoarele de energie, acestea din urma avand rolul de a prelua și descarca energia cinetica rezultata în urma unei caderi accidentale de la inaltime.

Retractabil cu cablu metalic - eolicats.ro

Opritor retractabil cu vinci incorporat

O categorie aparte o reprezinta opritoarele de cădere retractabile cu vinci incorporat care au functii specifice si nu sunt necesare in orice conditii. Acestea insa au aceleasi functii ca si un opritor retractabil normal insa au o functie care ii permit ridicarea sau coborarea utilizatorului in spatii inchise sau pentru salvarea utilizatorului daca acesta este in incapacitatea de a se ajuta singur din diverse motive. Cele mai multe asemenea opritoare cu vinci pot fi ancorate de puncte de ancorare fixe, linia vietii sau se pot monta pe un tripod sau trepied compatibil cu modelul achizitionat. Important in achizitia oricarui echipament de lucru la inaltime sa se stie exact scopul pentru care acesta este destinat si sa se foloseasca intocmai. Aceste echipamente de protecțtie impotriva caderii pot fi mobile in sensul ca utilizatorul il va muta oriunde isi desfasoara activitatea sau se pot monta/asigura pe elemente rigide de ancorare pozitionate deasupra zonei de lucru, sau pe sisteme de linia vietii. O conditie obligatorie am adauga, este ca aceste opritoare de cadere sa fie utilizate impreună cu absorbitoarele de energie, acestea din urma avand rolul de a prelua și descarca energia cinetica rezultata în urma unei caderi accidentale de la inaltime.

Retractabil cu vinci - Kratos 03

Kit salvare de la inaltime

Kit-urile de salvare de la inaltime sunt special concepute pentru autoevacuarea sau evacuarea persoanelor rănite. Dispozitivul MILAN este optimizat pentru salvarea personala sau salvarea altor utilizatori si poate fi utilizat imediat în caz de urgenta. Este un dispozitiv profesional si fata de un vinci obisnuit poate suporta o greutate foarte mare (~250kg) fiind foarte intuitiv si usor de utilizat. Totusi este recomandata o pregatire in prealabil in utilizarea acestui dispozitiv de salvare de la inaltime pentru a fi si mai eficient in momentul utilizarii. Majoritatea seturilor de salvare Milan vin pregatite ca set, fiind ambalate in genti de transport pentru o manipulare facila. Ca si recomandare, ideala este achizitionarea unui tripod/trepied care se poate monta rapid in foarte multe locuri, mai ales ca nu intodeauna gasim un punct de ancorare de unde sa fie ancorat kitul de salvare Milan.

Kit salvare Milan - eolicats.ro

Sisteme profesionale de protectie impotriva caderii de la inaltime, Linia Vietii

In afara de sistemele complete de linia vietii, furnizam si o gama variata de echipamente de protectie individuala (PPE), dispozitive de evacuare de urgenta si salvare, precum si sisteme de protectie impotriva caderii de la inaltime.

Echipamentele prezinta un grad sporit de siguranta si confort in utilizarea cotidiana.

Toate echipamentele din portofoliul Eolica Technical Support sunt certificate si produse in conformitate cu toate standardele europene EN, respectand legislatia in vigoare.

Conformitate cu normele UE

Conformitate - eolicats.ro

       Sistemele de Linia Vietii oferite de firma Eolica Technical Support sunt sisteme complete de protectie impotriva caderii de la inaltime si au certificarile internationale necesare instalarii lor oriunde in UE.

5/5

Sisteme modulare performante

Puzzle - eolicats.ro

       Avantajele sistemelor noastre de linia vietii este ca sunt sisteme complete modulare si pot fi instalate in orice loc unde Linia Vietii este necesara pentru a putea lucra in siguranta la inaltime.

5/5

Siguranta este prioritara

Siguranta - eolicats.ro

       Din momentul in care sistemele EOLICATS de linia vietii sunt instalate, siguranta operatorilor este asigurata atat timp cat sistemele sunt folosite corespunzator.

5/5

Instalare simpla si rapida

Instant - eolicats.ro

     In cele mai multe cazuri instalarea sistemului de Linia Vietii oferite de firma Eolica Technical Support este instalat intr-o singura zi. 

Asta inseamna ca fluxul de lucru are intreruperi minime in activitatea dumneavoastra.

5/5

Proiectat pentru utilizatori multipli

Utilizatori multipli - eolicats.ro

     Sistemele de Linia Vietii pot fi configurate in functie de cerere si pot permite ca aceste sisteme sa poata fi folosit simultan de mai multi utilizatori fara ca acest lucru sa diminueze sistemul de siguranta impotriva caderii de la inaltime totul cu certificarile de rigoare.

5/5

Mereu la inaltime!

Alpinist eolicats.ro - relax
5/5